Asociaţia Cultural Creştin Umanitară „Ars Vivat“ este persoană juridică română de drept privat, având denumirea rezervată prin dovada disponibilităţii denumirii cu numărul 95231 din 22.02.2011 eliberată de către Ministerul Justiţiei – Serviciul Comunicare si Relaţii Publice.

arsvivat.ro@gmail.com

Asociaţia Cultural Creştin Umanitară „Ars Vivat“

Ulmeni,Maramures

(2011-2013)

Asociaţia Cultural Creştin Umanitară „Ars Vivat“a fost infiintata in anul 2011 si reprezinta un liant intre Primaria orasului Ulmeni si comunitatea locala.Inca de la infiintare asociatia,conform Statutului,a actionat pentru inlaturarea unor carente existente,primele actiuni  vizind asigurarea unui climat socio cultural.

Cu ocazia Zilelor orasului Ulmeni Toamna Someseana,editia a III a(2011),asociatia a reunit un grup de tineri, in cadrul Taberei de pictura si arta fotografica  Ars Campus.

Sub egida asociatiei au fost publicate cartile Ulmeni,studiu monografic si Dumnezeu cite un pic(autori Radu Botis,Mircea Botis respectiv poetul Vasile Morar,membru al Uniunii Scriitorilor din Romania).

Pentru simplul fapt ca suntem oameni si trebuie sa fim solidari cu cei care trec prin suferinta,membrii asociatiei s-au implicat in stringerea de fonduri pentru actorul Mircea Anca(originar din Ulmeni),acesta sa poata fi operat intr-o clinica din Israel(transplant de maduva).

Din partea asociatiei au  fost donate un numar de 30 de calculatoare pentru fratii romani de la Uzdin,Voivodina(Serbia).

Sâmbătă, 17 noiembrie 2012 orele 14,00, la Pizzeria Romantica din centrul oraşului Ulmeni,lansare de carte:„FC Baia Mare-Generaţia Mateianu”,autor Ion P.Pop.

Prezent la acest eveniment si domnul Alexandru Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România.

Editare CD: Emil Gavris-Mandru fecior din Chelinta (Electrecord).

Parteneriat media in cadrul proiectului:O altfel de istorie a literaturii romane contemporane:

Director Editura SINGUR,

Ştefan Doru Dăncuş

Director Grup Media SINGUR,

Grigore Timoceanu

LANSARE de CARTE (19.08.2013): „GENEZA”,autor IOAN CIORCA

TERASA DESCHISĂ DIN INCINTA MUZEULUI DE ARTĂ DIN CLUJ-NAPOCA (PALATUL BÁNFFI, PIAŢA UNIRII NR. 30)

TABARA DE CREATIE “ARS CAMPUS”(RE)CREATIE, EDITIA A II a (26.08 - 03.09.2013)

Gala Transilvania-folk” 1 septembrie 2013 ,ora 16,30,la Caminul Cultural din ULMENI.